Com fer servir subtítols

diumenge, 23 de setembre del 2007

Com ens vam comprometre procedirem a explicar com fer servir els subtítols.
És molt i mol senzill, estic segur que no tindreu cap dubte.

El primer que haureu de fer és descarregar un programa que s'anomena Direct VobSub, és gratuït i ocupa molt poc espai. Es podria donar el cas que ja el tingueu instal·lat. Podeu provar de seguir els passos sense instal·lar-lo. Si no us funciona proveu d'instal·lar-lo.

El següent que heu de fer és tenir uns subtítols i un vídeo que siguin compatibles. Això vol dir que els subtítols estiguin sincronitzats amb el vídeo. I com és pot saber això? Doncs molt senzill, cal fixar-se en el nom que tenen originalment el vídeo i el subtítols en qüestió, posarem un exemple per tant de que sigui més il·lustratiu:

Fixem-nos en el nom que tenia el subtítol anterior:

Prison.Break.S03E01.HDTV.XviD-XOR.CA.seriesitat.blogspot.com.srt

Veiem que el nom ens dóna informació en primer lloc de la sèrie i el capítol dins de la temporada:
Prison.Break.S03E01
Després dóna unes dades que analitzarem amb més cura:
HDTV: High Definition TeleVision; és el format amb el que ha estat digitalitzat.
XOR: Dóna informació sobre els autors del vídeo, dada important.
A continuació tenim informació sobre l'idioma i publicitat dels autors dels subtítols.

D'aquestes dades les que realment són importants són, òbviament, el nom de la sèrie i el capítol dins de la temporada i l'autor del vídeo, en aquest cas XOR.

Caldrà que a l'hora de descarregar-nos un video busquem algun que hagi estat fet pels autors que indiquen els subtítols. La informació la trobarem en el nom de l'arxiu de vídeo. Haurem de tenir cura que en el nom de l'arxiu de vídeo aparegui el nom dels autors.

Un cop tingueu el vídeo i els subtítols, compatibles, caldrà que tinguin el mateix nom. Podeu reanomenar els dos arxius i posar un nom més senzill que us permeti recordar de que és tracta.

Quan tingueu tot això fet, només caldrà que executeu l'arxiu de vídeo i ja estarà. Podreu gaudir d'un fantàstic vídeo en qualsevol idioma i subtitulat en la vostra llengua :D


Em sembla que no m'he explicat massa bé. Si teniu qualsevol dubte, no dubteu en preguntar :D


1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo t'he entés perfectament ;)

Pel que dius que es podria donar que ja es tingués, val a dir que molta gent possiblement s'haurà instal·lat el pack de codecs "k-little codec pack" (per a veure els episodis), i si s'ha instal·lat sense toquetejar les opcions que venen per defecte, el Direct VobSub, n'és una d'elles :D